Retete > Pranz > Piept de pui cu susan si taitei din orez
Piept de pui cu susan si taitei din orez
Piept de pui cu susan si taitei din orez
 
Reţetă publicată de Anisoara Ursan
Constanţa Cernavoda
21.06.2011
 
Număr voturi: 60
 
Ingrediente reţetă:
un piept mare de pui,sare,un praf de pudra de cilli,2 linguri de sos de soia,o lingura sos Worcester,ulei de nuci(sau susan),ghimbir ras,200 g taitei de orez,75 g seminte de susan,2 cepe rosii,un ardei gras galben,unul rosu si unul portocaliu.
 
Cum se prepară?
1.Pieptul de pui spalat si zvantat se taie fasii subtiri apoi se marineaza ,cateva ore la rece,cu cele doua linguri de sos de soia,sosul Worcester,sare,un praf de cilli,ghimbirul ras. 2.Se taie ardeiul gras feliute subtiri,ceapa rosie se taie si ea solzisori,apoi se calesc la foc iute,intr-o tigaie wok,in care am pus cca.50 ml ulei de susan sau masline(eu am pus ulei de nuci),miscand tigaia cu mana,incontinuu,pe flacara mare a aragazului,apoi se adauga fasiile de piept marinat amestecat bine cu semintele de susan.Cu aceleasi miscari ale mainii se caleste si pieptul impreuna cu legumele.La sfarsit inl aromatizam cu cateva frunzulite tinere de busuioc verde. 3.In apa clocotita cu sare se fierb taieteii cca 5 minute apoi se scurg si se clatesc bine cu apa rece. Pieptul cu susan si legume se serveste alaturi de taiteii de orez,decorat cu frunze tinere,proaspete de busuioc. Pofta buna!
 
Cum se serveşte?
Se serveste cald,imediat dupa ce a fost preparat,alaturi de un vin alb,demisec.
 
Timp aproximativ de preparare:
apr.30 min
 
De ce recomand această reţetă:
O reteta inedita si adaptata pentru gustul familiei mele!
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate. Politica cookies