Retete > Pranz > Supa de gaina cu taietei
Supa de gaina cu taietei
Supa de gaina cu taietei
 
Reţetă publicată de Brindusa Aluculesei
Botoşani Botosani
21.06.2011
 
Număr voturi: 5528
 
Ingrediente reţetă:
1-gaina 3-morcovi 1-radacina de patrunjel 1 -radacina de telina 1-ceapa 2-galbenusuri 300-gr.faina sare dupa gust 1-legatura de patrunjel
 
Cum se prepară?
Spalam gaina,o taiem bucati si o punem la fiert in 5 litri de apa,rece cu putina sare,la foc mic.Din cind in cind mai indepartam spuma creata deasupra. In timp ce fierbe carnea,pregatim taieteii.Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu putina sare , cele doua galbenusuri si cam 150 ml.de apa.Framintam un aluat potrivit da tare,pe care il intindem pe o planseta preasarata cu faina.presaram faina si pestefoaia de aluat si apoi o rulam.Taiem sulul in rondele late de 5 mm.Vom obtine taietei,pe care ii desfacem si ii lasam sa se usuce pe o coala de hirtie alba. Cind carnea este aproape fiarta,curatam si spalam legumele. Le adaugam in supa timp de 20 min.,la foc mijlociu impreuna cu carnea.Separat fierbem taieteii in apa cu sare. Saram supa dupa gust si o lasam sa mai dea un clocot ,doua,apoi o strecuram.Scurgem taieteii de apa si ii adaugam in supa strecurata. cind punem la masa supa presuram citeva fire de patrunjel proaspat,tocat marunt.
 
Cum se serveşte?
se serveste ca prim fel la masa de prinz si cine doreste poate pune si o lingura de smintina si un ardel iute.
 
Timp aproximativ de preparare:
in jur de 2 ore,depinde de cit de tinara este pasarea
 
De ce recomand această reţetă:
Este o mincare usoara,foarte gustoasa si poate fi consumata de catre oricine.
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.