Retete > Pranz > PUI CU SOS DE IAURT
PUI CU SOS DE IAURT
PUI CU SOS DE IAURT
 
Reţetă publicată de Cristina Ambrus
Timiş Timisoara
10.06.2011
 
Număr voturi: 196
 
Ingrediente reţetă:
4 pulpe pui, cartofi în cantitate aproximativ egală cu puiul, 200 grame iaurt simplu, frunze de pătrunjel, 1 căpăţână usturoi, 1 lămâie, ulei măsline, sare şi piper după gust.
 
Cum se prepară?
Cartofii de taie cuburi mai mari şi se prăjesc puţin. Carnea se pune la fiert. Cartofii şi carnea tăiată în bucăţele se pun în yena, se amestecă cu puţin ulei de măsline, sare, piper şi condiment de pui. Opţional pe carne se poate pune şi puţin curry. Se coace 30 minute. SOSUL: pătrunjelul tocat mărunt, usturoiul pisat şi zeama de la 1 lămâie se amestecă cu iaurtul. Se adaugă puţină apă pentru a dilua sosul, sare, piper şi ulei de măsline. În ultimele 10 minute de coacere se adaugă sosul.
 
Cum se serveşte?
Se serveşte ca atare.
 
Timp aproximativ de preparare:
45 minute
 
De ce recomand această reţetă:
Am această reţetă de la un foarte bun prieten, un băiat de nota 10 de nationalitate arabă. Reţeta este arăbească, deşi conţine ingrediente care pot fi uşor găsite la noi. De fiecare dată când prepar această mâncare, ne amintim cu drag de prietenul nostru, si începem să depănăm amintiri în jurul mesei.
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.