Retete > Pranz > Mazare cu pulpe
Mazare cu pulpe
Mazare cu pulpe
 
Reţetă publicată de panaghie elvira
Vaslui Vaslui
23.06.2011
 
Număr voturi: 80
 
Ingrediente reţetă:
4-5 pulpite sau 500 gr carne de pui (piept,pulpe dezosate) 1 Kg mazare proaspata(sau congelata) 2 ceapa 1 ardei 2-3 morcovi 2 linguri rase faina 900 ml apa 1 conserva rosii de 400 gr(sau 3-4 linguri de bulion) putin marar sare, piper
 
Cum se prepară?
Punem pulpele la prajit in ulei incins, dupa ce le-am condimentat cu sare si piper (cam 30 de minute) In timp ce prajim pulpele, tocam ceapa, ardeiul si morcovii si le pumen intr-un alt vas cu ulei la prajit 7-8 minute pana cand se inmoaie, dupa care adaugam mazarea. Peste acest amestec adaugam cantitatea 900 ml de apa si lasam sa fiarba. Intr-un vas amestecam bine o lingura de faina cu putina apa (ca la maioneza)pana obtinem un sos alb. Adaugam acest sos alb de faina peste mazarea aproape fiarta. Lasam sa fiarba cateva minute, adaugam 2 linguri de pasta de tomate, piper si sare dupa gust dupa care mai lasam 5 minute la fiert. La final adaugam pulpele de pui prajite (lasam sa mai dea un clocot) apoi stingem focul si punem mararul tocat marunt.
 
Cum se serveşte?
caldut
 
Timp aproximativ de preparare:
45-50 minute
 
De ce recomand această reţetă:
este o reteta delicioasa si usor de facut
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate. Politica cookies