Retete > Pranz > Tocanita de pui cu ceapa
Tocanita de pui cu ceapa
Tocanita de pui cu ceapa
 
Reţetă publicată de Gina Iacomi
Vaslui Barlad
11.06.2011
 
Număr voturi: 34
 
Ingrediente reţetă:
1. 500 g copanele de aripi de pui(poate fi folosita orice alta parte componenta a puiului);
2. 500 g ceapa uscata;
3. 2 linguri bulion sau 200-250 ml suc de rosii ;
4. 1 lingura faina alba;
5. 1 lingura smantana;
6. 2 linguri ulei de ulei de samburi de struguri (sau ulei
de floarea soarelui);
7. sare, piper, cimbru, 1 legatura marar tocata;
8. 2 cani de apa.
 
Cum se prepară?
-Se pune pe foc o cratita in care se adauga cele 2 linguri de ulei. Dupa ce se incinge uleiul se adauga copanele de aripi de pui care vor fi prajite putin pana capata o culoare aurie. Apoi se adauga o cana de apa prin picurare fara a se lua de pe foc cratita, aceasta acoperindu-se cu un capac. Se lasa pe foc pana da in cateva clocote (aproximativ 5-8 min) pana ce carnea de pui este fiarta. Se ia de pe foc cratita, se scot copanele din cratita si se pun intr-un vas separat. - Cele 500 g de ceapa se curata de coaja si se toaca cu cutitul. - In cratita unde au fost fierte copanelele, peste apa ramasa se adauga ceapa tocata, sarea si piperul dupa gust, se acopera vasul cu capac si se fierbe ceapa inabusit adaugandu-se restul de apa, lingurile de bulion sau sucul de rosii. Cand ceapa este aproape fiarta se adauga copanelele fierte in prealabil. In timp ce fierbe ceapa, se pregateste un rantas din lingura de faina amestecata cu lingura de smantana si putina apa, toate acestea se amesteca pana se obtine un sos omogen. Rantasul astfel obtinut se adauga peste ceapa care fierbe, amestecandu-se continuu pentru a nu se cocolosi rantasul. Dupa ce mai da intr-un clocot se adauga mararul tocat si se ia de pe foc. Mararul poate fi adaugat separat la servire.
 
Cum se serveşte?
Se serveste cald . Poate fi servit si ca garnitura la un piure de cartofi.
 
Timp aproximativ de preparare:
50 min
 
De ce recomand această reţetă:
Este o mancare foarte gustoasa, dietetica si usor de preparat, destul de ieftina si de cate ori am servit la masa aceasta mancare, a fost foarte apreciata.
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate. Politica cookies