Retete > Pranz > Lasagnea cu pui
Lasagnea cu pui
Lasagnea cu pui
 
Reţetă publicată de Ancuta Maxim
Suceava Suceava
27.06.2011
 
Număr voturi: 367
 
Ingrediente reţetă:
1 pachet foi lasagna 350 g carne pui, tocata 100 g ciuperci, taiate felii 1 ceapa mica tocata 2 catei usturoi 100 ml vin rosu 150 ml supa pui (sau apa si concentrat de pasare) 250 ml suc rosii 1 lingura zahar 3 linguri ulei masline Sos Bechamel pentru lasagna: 500 ml lapte, 70g unt, 50 g faina, 70 g parmezan, 1 ou, sare, piper alb
 
Cum se prepară?
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa si usturoiul, tocate. Se adauga ciupercile si carnea de pui si se tin 3-4 minute, amestecand cu o lingura de lemn si sfaramand cocoloasele care se formeaza cand calim carnea tocata. Se adauga vinul si supa de pasare si se fierbe 5 minute. Se completeaza cu sucul de rosii si se lasa sa fiarba pana cand este fiarta carnea. Se pregateste sosul alb pentru lasagna de pui: se topeste untul intr-o tigaie, se inglobeaza faina, apoi se adauga laptele avand grija sa sfaramam cocoloasele, pentru a obtine un sos omogen. Se fierbe sosul pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca apoi se inglobeaza oul batut, jumatate din parmezan, se condimenteaza cu sare si piper alb. Foile de lasagna se pregatesc conform indicatiilor producatorulu. Se unge o tava si se pune un strat de foi, suprapunand un pic marginile foilor de lasagna. Se adauga jumatate din amestecul de carne de pui, apoi se pune un alt strat de foi si iar carne. Peste ultimul strat de foi se toarna sosul Bechamel si se presara restul de parmezan. Se baga lasagna la cuptor 40 -50 de minute. Lasagna se intoarce o data dupa 30 minute, pentru a se coace uniform.
 
Cum se serveşte?
Se serveste calda, alturi de o salata si de un pahar de vin alb rece!
 
Timp aproximativ de preparare:
80
 
De ce recomand această reţetă:
Este speciala deoarece familiei mele ii place foarte mult , iar pe ivitatii mei i-am facut sa mai ceara o portie!
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate. Politica cookies