Retete > Pranz > HAMBURGHERI DE PUI CU SOS TOSCAN
HAMBURGHERI DE PUI CU SOS TOSCAN
HAMBURGHERI DE PUI CU SOS TOSCAN
 
Reţetă publicată de GABI-SIMONA TROFIN
Iaşi IASI
04.07.2011
 
Număr voturi: 1111
 
Ingrediente reţetă:
INGREDIENTE HAMBURGHERI: - piept de pui tocat 500 g (sau pulpe de pui dezosate) - o ceapa tocata foarte marunt - 1-2 catei de usturoi pisati - 1 lingura boia dulce de ardei - 1 lingura patrunjel verde tocat - 1 varf de lingura oregano uscat - piper - sare - parmezan ras 100 g - 2-3 linguri lapte dulce INGREDIENTE SOS TOSCAN: - 400 ml iaurt gras - 3-4 catei usturoi pisati - Un varf de lingurita oregano - 1 lingurita ulei de masline - 1 lingurita zeama de lamaie - Sare
 
Cum se prepară?
MOD DE PREPARARE HAMBURGHERI: - Se toaca marunt carnea de pui impreuna cu ceapa ,se adauga pe rand usturoiul,condimentele ,parmezanul si laptele. - Se framanta bine pentru omogenizare si se lasa in frigider cca 30 minute pentru intrepatrunderea aromelor. - Se scoate compozitia din frigider si cu mana umezita cu apa rece se formeaza hamburgheri in marimea dorita. - Se unge gratarul cu putin ulei si se aseaza hamburgherii avand grija ca focul sa fie potrivit pentru a se coace bine fara sa se arda. - Se lasa cca 5-7 min.pe o parte si se intorc.
 
Cum se serveşte?
- Se servesc calzi cu cartofi natur si cu un sos toscan de iaurt cu usturoi alaturi de un vin alb demisec,rece.
 
Timp aproximativ de preparare:
45-50 min
 
De ce recomand această reţetă:
Reteta mea este speciala datorita celor doua ingrediente din compozitie,adaugate de mine,parmezanul si laptele care in combinatie cu carnea de pui dau un plus de savoare. Hamburgherii vor fi fragezi si deosebit de gustosi,iar sosul de iaurt cu usturoi,lamaie,ulei de masline si oregano e delicios.
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.