Retete > Pranz > Pui cu rozmarin
Pui cu rozmarin
Pui cu rozmarin
 
Reţetă publicată de claudiu constantin rosoga
Gorj Targu jiu
09.07.2011
 
Număr voturi: 10
 
Ingrediente reţetă:
8 pulpe inferioare 6 linguri ulei de masline 5 catei de usturoi 2 foi de dafin 2 fire de rozmarin 1/2 lingurita oregano uscat 2 linguri suc de lamaie 1 lingura unt 50 ml vin alb sec sare, piper
 
Cum se prepară?
Se presara pulpele cu sare, piper si oregano. Incingem uleiul intr-o tava si prajim pulpele pe ambele parti. Cand incep sa se rumeneasca si sa isi schimbe culoarea adaugam usturoiul maruntit si se mai lasa 1 minut la prajit. Adaugam apoi rozmarinul intreg si foile de dafin rupte in doua. Punem in tava si 200 de ml de apa si o dam la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Cand pulpele sunt rumenite complet le scoatem de la cuptor si din tava si punem tava pe plita la foc mediu. Adaugam vinul atunci cand sosul incepe sa fiarba. Lasam 1 minut sa clocoteasca dupa ce adaugam vinul. Se adauga sucul de lamaie si se amesteca rapid. Adaugam apoi si untul si amestecam pana cand acesta se topeste. Lasam sosul sa fiarba 2 minute si il potrivim de sare. Punem pulpele in tava si le stropim cu sosul obtinut.
 
Cum se serveşte?
Acest fel de mancare se serveste cald, cu cartofi si / sau broccoli fierte natur, dupa preferinte.
 
Timp aproximativ de preparare:
40-50de minute
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate. Politica cookies