Retete > Pranz > PIEPT DE PUI VINDALOO
PIEPT DE PUI VINDALOO
PIEPT DE PUI VINDALOO
 
Reţetă publicată de tatiana stan paun
Bucureşti Bucuresti
21.07.2011
 
Număr voturi: 8
 
Ingrediente reţetă:
Pentru 4 porţii: piept de pui dezosat - 2 bucăţi întregi; cartofi - 400 g; ceapă - 2 bucăţi; usturoi - 8 căţei mari; roşii în bulion (decojite, eventual tocate) - o cutie; pastă de tomate - o lingură. Pentru amestecul de mirodenii: chimen - o linguriţă; scorţişoară măcinată - o linguriţă; seminţe de muştar alb -2 linguriţe; seminţe de coriandru - o linguriţă; piper cayenne (sau piper roşu dacă nu aveţi cayenne) - o linguriţă; oţet de vin roşu - 5 linguri; zahăr (de preferat brun) - o linguriţă; ulei de măsline; ardei iute; sare; orez pentru garnitură.
 
Cum se prepară?
Am adunat mai întâi toate condimentele pentru amestecul de mirodenii cu vin şi zahăr. Dacă nu aţi găsit încă magazinul de condimente perfect, în care să găsiţi ce cu gândul nu gândiţi pentru încercările voastre culinare parfumate, ar fi bine să le căutaţi prin farmacii, magazine naturiste, magazine de ceaiuri etc. Sigur nu veţi fi dezamăgiţi. Iată, mai jos, toate mirodeniile pe care le-am pus pe listă. Ca să le stimulez aromele, le-am zdrobit puţin în mojarul de piatră, le-am amestecat, le-am pus zahăr şi cele cinci linguri de oţet de vin şi le-am lăsat să stea cuminţi, într-un castron, până am avut nevoie de ele.Înainte de toate, am pregătit ingredientele. Am curăţat ceapa şi am tăiat-o potrivit. Am curăţat usturoiul şi l-am zdrobit sub lama cuţitului. Am curăţat cartofii şi i-am tăiat cuburi nu prea mari. Am curăţat ardeii iuţi de seminţe şi i-am tăiat mărunt.Am spălat pieptul de pui şi l-am tăiat cubuleţe. Am încins aproximativ 100 ml de ulei în tigaie şi am călit ceapa şi usturoiul vreo 5 minute, cât să se înmoaie puţin.Am adăugat în tigaie cuburile din piept de pui şi le-am prăjit, amestecând, aproximativ 5 minute, până şi-au schimbat culoarea.Am pus apoi cartofii, roşiile în bulion, pasta de tomate, ardeii iuţi şi am amestecat bine. Am adăugat apoi amestecul de condimente, zahăr şi oţet şi am adus toată compoziţia la fierbere. Am dat focul mic, am acoperit tigaia cu un capac şi am lăsat totul să fiarbă aproximativ o oră, amestecând din când în când, până când cartofii au fost pătrunşi. Dacă s-au fiert cartofii, sigur sunt perfect preparate şi celelalte ingrediente.Cât despre gust... Aţi văzut foarte bine câte mirodenii şi câte arome am pus laolaltă în combinaţia asta care nu mai ştii dacă nu cumva, în timp, în India s-a îmbogăţit mult comparativ cu varianta adusă de curioşii portughezi curajoşi. Pentru că Vindaloo are o personalitate mai mult decât puternică, am pus-o pe un pat neutru de orez fiert, simplu, fără niciun alt ingredient. Durează puţin mai mult, dar aţi putea să încercaţi treaba asta măcar în weekend.
 
Cum se serveşte?
ESTE PERFECTA PENTRU UN PRANZ. UN VIN FOARTE BUN ESTE CUVEE DES CONTI 2009 TOUR DES GENDRES.Un vin excelent de asortat cu o masa de pui.
 
Timp aproximativ de preparare:
Timp: pregătire - aprox. 30 de minute; fierbere - aprox. 60 de minute.
 
De ce recomand această reţetă:
ESTE O RETETA SPECIALA CREATA DE MINE.
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate. Politica cookies