Retete > Pranz > Bors de pasare
Bors de pasare
Bors de pasare
 
Reţetă publicată de Luminita Pintilie
Bucureşti Bucuresti
21.07.2011
 
Număr voturi: 91
 
Ingrediente reţetă:
carne de pasare (spate, aripi, gat, tacamuri in general) 1 ceapa potrivita 2 morcovi albitura (1 patrunjel radacina, 1 telina radacina, 1 pastarnac) rosii dupa gust 1 ardei gras taitei facuti in casa (1 ou+ faina alba) sare dupa gust bors (facut in casa e cel mai bun; daca n-ai e bun si cel de la Danila :) verdeata: patrunjel, telina, leustean si o crenguta de cimbru uscat cantitatile pot fi ajustate in functie de marimea oalei in care se gateste
 
Cum se prepară?
speli carnea si legumele; pui carnea la fiert in oala in care ai pus apa 2/3 si putina sare; spumezi cand incepe sa fiarba; dupa ce a inceput sa fiarba bine, dai focul mic si incepi sa pui legumele. incepi cu ceapa, morcovul si albitura. ceapa se taie cat de marunt vrei si albitura si morcovii se dau prin razatoare. lasi sa fearba si pregatesti rosiile si ardeiul (le tai cubulete adica). dupa un timp le si adaugi in fiertura si le lasi sa fiarba in continuare la foc mic. focul mic e secretul legumelor intregi in ciorbe. se pun legumele pe rand pentru ca unele necesita un timp mai mare de fierbere. in timp ce oala fierbe faci taiteii: intr-un castron de ciorba pui faina alba peste care trantesti un ou si presari putina sare. faci un aluat nici prea moale, nici prea tare pe care il intinzi cu sucitorul/facaletul intr-o foaie subtire pe care o tai in fasii de max 5 cm latime. pui fasiile una peste alta (mai presara niste faina peste ele inainte sa nu se lipeasca intre ele) si apoi tai taiteii (max 0.5 cm latime) si ii imprastii pe blat sa se usuce pana ii pui in oala si ca sa nu se lipeasca intre ei. cand legumele sunt aproape fierte de tot, adaugi verdeta taiata marunt si borsul si mai lasi sa mai dea intr-un clocot. apoi adaugi taiteii si mai lasi cam 5 min. e bine sa gusti unul inainte de a opri aragazul ca sa fii sigura ca au fiert. cand sunt gata, de obicei se ridica si plutesc la suprafata oalei. inainte de a opri aragazul pune si crenguta de cimbru. aaa, si nu uita: sare dupa gust si fiert la foc mic.
 
Cum se serveşte?
cald la pranz ca felul intai.
 
Timp aproximativ de preparare:
cam 2 ore
 
De ce recomand această reţetă:
este reteta de bors pe care o face mama de cand eram copil. e foarte buna. eu o dau si fetitei mele de 2 ani inca de cand avea 1 an. daca e iarna, o poti face si cu zarzavtul pregatit din toamna. pofta mare!
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate. Politica cookies