Retete > Pranz > Pui cu smântână şi dovlecel
Pui cu smântână şi dovlecel
Pui cu smântână şi dovlecel
 
Reţetă publicată de Carmela Botezatu
Neamţ Bicaz
21.07.2011
 
Număr voturi: 277
 
Ingrediente reţetă:
4 bucăţi de carne de pui, 1 dovlecel, o ceapă potrivit de mare, apă, o felie de unt, 1 lingură de faină, sare şi piper după gust, câteva fire de pătrunjel şi mărar, două linuri de smântână
 
Cum se prepară?
Se fierb bucăţile de carne în apă (cât să le acopere) şi se înlătură spuma. Se adaugă apoi sare, ceapa tăiată mărunt, iar după 15 minute se adaugă dovlecelul. Se pescuieşte dovlecelul, apoi se scoate şi carnea (pe măsură ce sunt fierte). Într-o tigaie mai înaltă, se pune untul, apoi făina în ploaie, se amestecă trei secunde şi se adaugă zeama în care aţi fiert carnea. Se fierbe încă cinci minute şi se dă deoparte. Se adaugă smântâna, se amestecă, apoi se pun bucăţile fierte de carne şi dovlecel. Se adaugă piper după gust, se potriveşte de sare, se pune pătrunjelul şi mărarul tocate mărunt.
 
Cum se serveşte?
Se serveşte imediat, de preferat cu mămăliguţă caldă.
 
Timp aproximativ de preparare:
45 minute
 
De ce recomand această reţetă:
Are un gust excelent şi nu conţine E-uri.
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.