Retete > Pranz > Friptura de pui la ceaun
Friptura de pui la ceaun
Friptura de pui la ceaun
 
Reţetă publicată de Constanta Acatincai
Vaslui Vaslui
29.07.2011
 
Număr voturi: 173
 
Ingrediente reţetă:
1 pui-- 1kg o tavita de pipote o tavita de ficatei ulei usturoi 4-5 catei sare apa
 
Cum se prepară?
se pune la in ceaun uleiul la incins, se adauga puiul portionat si se presara sare dupa gust,se acopera cu capacul si se lasa la calit cateva minute.Se adauga o cana cu apa, se pun pipotele si se mai lasa 10 minute la fiert cu puiul, mestecandu-se usor.Cand puiul si pipotele sunt aproape gata se adauga ficatei si se mai lasa 10 minute si se opreste focul.Usturoiul se taie cubulete si se adauga peste carne, se acopera si se mai lasa 10 minute acoperit cu capacul.
 
Cum se serveşte?
Cald cu mamaliguta, mujdei de usturoi si cu un pahar de vin alb rece
 
Timp aproximativ de preparare:
35 minute
 
De ce recomand această reţetă:
este o reteta traditionala
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate. Politica cookies