Retete > Pranz > Bors cu carne de pui si taietei de casa
Bors cu carne de pui si taietei de casa
Bors cu carne de pui si taietei de casa
 
Reţetă publicată de ana-maria secan
Galaţi Galati
05.08.2011
 
Număr voturi: 358
 
Ingrediente reţetă:
carne de pui, 1 ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel radacina, 1 ardei gras, 2 rosii, 1 legatura leustean, 1 legatura patrunjel, sare, 2 l apa, 1/2 l bors, 1/2 telina. Pentru taietei: 1 ou, sare si 100 g faina de grau.
 
Cum se prepară?
Bucatile de carne spalate se pun intr-o oala cu apa rece si se fierbe pe foc mic descoperit. In acest timp se curata, se spala si se taie bucatele mici morcovul, patrunjelul radacina, telina, ardeiul gras si rosiile si ceapa se toaca. Se indeparteaza spuma si se introduc legumele. Se lasa sa fiarba incet 1 ora jumatate- 2 ore. In acest timp cat fierbe carnea se fac taietei. Se bate oul bine se aduga un praf de sare si se pune faina. Se amesteca pana devine un aluat moale care se intinde pe planseta si se taie fasii de circa 10 cm care se taie dupa aceea in fasii subtiri. Se adauga taietei si se mai lasa 10 minute sa fiarba. Dupa ce a fiert carnea si taietei se adauga sare, borsul cald, leusteanul si patrunjelul verde taiat mic si se lasa sa mai fiarba cinci minute.
 
Cum se serveşte?
Se serveste fierbinte.
 
Timp aproximativ de preparare:
2 h 30 minute
 
De ce recomand această reţetă:
Fiindca o fac cu suflet si aceasta mancare ii place familiei.
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate. Politica cookies