Retete > Pranz > Pui Chinezesc
Pui Chinezesc
Pui Chinezesc
 
Reţetă publicată de Slobodanca Petran
Timiş Timişoara
15.06.2011
 
Număr voturi: 48
 
Ingrediente reţetă:
Aproximativ 1 kg pulpe de pui fără piele şi fără os, o pungă de tăiţei de orez, 2 ardei grasi rosii, 1 ardei gras galben, 2 morcovi, 1 conservă ciupeci, 6 cepe verzi, ulei de măsline, sare, piper.
 
Cum se prepară?
Pulpele de pui se taie în feliuţe subţiri (preferabil să fie semicongelate pentru a se tăia mai uşor). Ardeii, ceapa şi morcovii se taie la rândul lor, în felii subţiri. Toate ingredientele se condimentează cu sare şi piper, se pune puţin ulei de măsline, şi se pun la foc mic. Se amestecă din când în când. Când mâncarea este aproape gata, se pun la fiert tăiţeii. Aceştia se fierb foarte puţin, maxim 4 minute. După ce au fiert tăiţeii, se pun peste mâncare, şi se amestecă bine.
 
Cum se serveşte?
Se serveşte cu sos dulce-acrişor (se găseşte în comerţ), specific pentru bucătăria chinezească.
 
Timp aproximativ de preparare:
45 minute
 
De ce recomand această reţetă:
Aceasta este reţeta mea preferată, cu ea reuşesc mereu să îmi surprind musafirii. În plus, este delicioasă, şi foarte sănătoasă!
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate. Politica cookies