Retete > Pranz > Deliciosul de Vaslui cu legume, in vasul de lut
Deliciosul de Vaslui cu legume, in vasul de lut
Deliciosul de Vaslui cu legume, in vasul de lut
 
Reţetă publicată de Ovidiu Brasoveanu
Vaslui Vaslui
12.08.2011
 
Număr voturi: 43
 
Ingrediente reţetă:
- 1 pui;
- 1 kg de cartofi;
- 3 cepe mari;
- 4 roșii;
- 6 linguri de ulei;
- sare;
- piper;
- 1/2 legatură de mărarș
- o canaă de apa.
 
Cum se prepară?
1. Se spală puiul și legumele. Apoi se curăță legumele și se taie(după preferință),în rondele, cubulețe sau julien. 2. La baza vasului de lut se așează un strat de rondele de roșii, iar deasupra puiul care se unge cu puțin ulei și se condimentează cu sare și piper (după gust). De jur în prejur se așeajă legumele care se sptropesc cu o cană de apă și cu uleiul rămas. 3. Vasul de lut se acoperă cu capacul și se introduce în cuptorul încins pentru 45 min. Dupa epuizarea celor 45 min. se îndepărtează capacul și se mai lasa preparatul în cuptor pentru înca 10 min., pentru a se rumeni. Cand este gata, se presară mararul fin tocat.
 
Cum se serveşte?
Se serveste cald, alaturi de un pahar de vin alb. Pofta buna !
 
Timp aproximativ de preparare:
70 min.
 
De ce recomand această reţetă:
Reteta mea este speciala pentru ca este apreciata de toata familia.
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate. Politica cookies