Retete > Pranz > Tocanita de pui cu sos de oregano
Tocanita de pui cu sos de oregano
Tocanita de pui cu sos de oregano
 
Reţetă publicată de Ionut Dascalescu
Bacău Bacau
13.08.2011
 
Număr voturi: 79
 
Ingrediente reţetă:
1kg piept de pui file 3-4 fir de ceapa verde sau 1 fir de praz 1 ardei gras rosu/galben 2 rosii 6-7 linguri ulei de masline 1/2 lingurita sare sau 1 lingurita Fuchs Mirodenia 7-8 fire patrunjel 50g cascaval 1 lingurita oregano 200ml vin alb sec/demisec 100ml apa
 
Cum se prepară?
1. Se spala pieptul de pui si se taie bucati, care se inabusa cca 10min in uleiul de masline turnand cate putina apa 2. Intre timp se curata legumele si se spala. Se oparesc si se decojesc rosiile. Se taie ardeiul in felii, ceapa rondele si rosiile marunt. Se adauga in cratita in care se inabusa carnea impreuna cu oregano, sare/fuchs si 200ml vin alb. Se acopera vasul si se lasa sa fiarba la foc mic. 3. Dupa aproxim 15min se presara cascavalul ras si se introduce in cuptorul cald pentru inca 5 min.
 
Cum se serveşte?
Tocanita se serveste calda, presarata cu patrunjel, alaturi de carofi natur si mamaliguta. Merge si un pahar de vin alb sec/demisec.
 
Timp aproximativ de preparare:
45min
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate. Politica cookies