Retete > Pranz > ciorba radauteana
ciorba radauteana
ciorba radauteana
 
Reţetă publicată de coman diana
Vaslui Vaslui
23.08.2011
 
Număr voturi: 4
 
Ingrediente reţetă:
2 piepturi de gaina cu os si piele 2 morcovi 1 telina 1 patrunjel radacina sare,piper condimente gaina(knorr,delikat) 3-4 galbenuse 5 linguri faina alba 400gr smantana grasa(de la tara) otet si mujdei de usturoi pentru servit
 
Cum se prepară?
Intr-o oala de 4 litri se pune la fiert carnea impreuna cu sarea si legumele.Se spumeaza si se fierbe la foc mic. Se scoate carnea cand e gata fiarta,dar nu foarte tare sa nu se desprinda de pe oase,altfel ea se sfarama si nu o mai putem taia bine.Deci inlaturam pielea si oasele si taiem carnea cubulete(ca sa iasa bine cubuletele taiem carnea invers sensului de crestere). Completam supa cu apa cca trei sferturi din oala,si punem condimentele.Galbenusele le batem cu un pic de sare,smantana si faina.Daca aceasta crema este prea groasa o subtiem cu apa rece. 1 morcov il radem si il prajim pana isi schimba culoarea il punem in tifon si-l lasam in oala doar sa dea culoare ciorbei. Turnam crema cand supa clocoteste si dam focul la mic pentru cca 10 min.Condimantam dupa gust. Supa se serveste la masa fierbinte in care adaugam 1 lingura de otet si 1 lingurita de mujdei(usturoi).Pofta buna.
 
Cum se serveşte?
Se serveste calda cu smantana, usturoi si ardei iute.Pofta buna
 
Timp aproximativ de preparare:
2 ore si 30 minute (complexitate medie)
 
De ce recomand această reţetă:
imi place foarte mult aceasta ciorba radauteata este un deliciu
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate. Politica cookies