Retete > Pranz > Pui in sos picant de ciocolata
Pui in sos picant de ciocolata
Pui in sos picant de ciocolata
 
Reţetă publicată de Ana-Maria Lila
Vaslui Vaslui
23.08.2011
 
Număr voturi: 5
 
Ingrediente reţetă:
200g carne de pui 1 ceapa 1/2 ardei rosu 1/2 morcov 1 tulpina de telina 400ml apa 2 linguri ulei masline 1 lingura susan macinat 1 lingura unt de arahide 20g ciocolata amaruie 1/2 lingurita sare 1 lingurita piper (e bine sa fie adaugat ultimul, dupa gust ) 2 lingurita pudra de ardei (paprika) 1/2 lingurita piper alb
 
Cum se prepară?
Apa se pune pe foc si cand incepe sa clocoteasca se adauga carnea taiata in bucati potrivite si se lasa sa fiarba pana ce aceasta se face. Se scoate carnea deoparte, dar se pastreaza si apa in care a fiert. Intr-o tigaie se infierbanta uleiul si se calesc bine legumele taiate cubulete. Se toarna apoi apa de la carne si se lasa sa fiarba pana se face morcovul. Se adauga ciocolata, untul de arahide, susanul, sarea, toate condimentele si carnea de pui...si se fierbe pe foc mic, amestecand usor, aprox. 10 min.
 
Cum se serveşte?
Se serveste cu orez....
 
Timp aproximativ de preparare:
1 ora
 
De ce recomand această reţetă:
pentru ca combina ciocolata cu un gust iute...pentru ca am gatit-o pt. cineva drag si pentru ca e foarte foarte gustoasa.
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate. Politica cookies