Retete > Pranz > mancare de mazare cu pui
mancare de mazare cu pui
mancare de mazare cu pui
 
Reţetă publicată de tania emilia dumitrache
Prahova Ploiesti
27.08.2011
 
Număr voturi: 68
 
Ingrediente reţetă:
Ingrediente 500 gr carne de pui (am pus pulpe dezosate) 1 conserva mazare de 800 gr 1 ceapa 1 ardei 2 linguri rase faina 250 ml apa 1 conserva rosii de 400 gr putin marar sare, piper
 
Cum se prepară?
Preparare Am taiat pulpele dezosate in 2-3 bucati. Le-am pus in putin ulei (2-3 linguri), le-am condimentat cu sare si piper, am picurat putina apa si am lasat pe foc mediu la inabusit, cu capac. Cand carnea e complet facuta, am scos-o din oala. In locul ei am adaugat ceapa si ardeiul tocate, putina sare si am lasat la prajit pana legumele s-au inmuiat bine. Daca e nevoie mai adaugati putina apa. Am adaugat faina, am amestecat bine si apoi am inceput sa adaug apa, ca la maioneza, amestecand mereu, pana am obtinut un sos alb. Am adaugat rosiile din conserva strivite cu furculita si piper si am lasat totul la fiert cu capacul deasupra ca sa se inabuse . Am pus carnea in sosul obtinut, apoi mazarea scursa si marar tocat. Am stins focul, am pus capacul la oala si am lasat sa stea 10 minute ca sa se imbine aromele.
 
Cum se serveşte?
o poti servi cu o salata de rosi,castraveti,ceapa,o poti servi cu o salata de varza,cum e vara e foarte indicat.
 
Timp aproximativ de preparare:
aproximativ 40 minute
 
De ce recomand această reţetă:
deoarece familie mele ii place foarte mult aceasta mancare,e foarte usoara de gatit si rapida
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate. Politica cookies