Retete > Pranz > Smantana cu pui si ardei capia copti
Smantana cu pui si ardei capia copti
Smantana cu pui si ardei capia copti
 
Reţetă publicată de Ramona Horomnea
Iaşi Iasi
31.08.2011
 
Număr voturi: 4
 
Ingrediente reţetă:
- 30 gr unt sau margarina - un piept mare de pui (sau doi mai micuti) - 300 ml smantana - trei ardei capia copti - faina alba – cam doua linguri - marar proaspat sau de la sare - sare, piper
 
Cum se prepară?
Se dezoseaza carnea de pui, se bate putin, se unge cu sare, piper, putin ulei si se prajeste in tigaia bine incinsa. Se tine pe ambele parti pana se albeste. Se scoate, se taie fasii cat ne place de groase. In tigaia in care am prajit puiul putem turna o jumatate de cana de apa (sau supa) si se tine pe foc pana cand lichidul scade la mai putin de jumatate (raman doua-trei linguri de sos). Se pastreaza sosul obtinut si se va amesteca, la sfarsit, cu smantana. Curatam ardeii copti de cotor, coaja si seminte, apoi ii taiem in fasii. In cratita, topim untul, la foc mic, iar cand devine lichid punem faina de grau. Amestecam rapid sa nu se faca cocoloase, eventual luam de pe foc ca sa nu se arda pana cand incorporam toata faina. Turnam smantana, amestecand continuu pentru dizolvarea fainii, adaugam fasiile de piept de pui, cele de ardei capia copt si lasam sa fiarba putin impreuna. La sfarsit, dupa ce luam de pe aragaz, amestecam mararul si sosul obtinut din tigaia de prajit. Daca intre timp am avut grija sa punem pe foc ceaunul cu apa, turnam repede niste malai, asteptam sa fiarba si servim smantana cu o portie de mamaliguta calda, aburinda!
 
Cum se serveşte?
Alaturi de familie si prieteni, cu o mamaliguta calda la mijloc si un pahar de vin dulce alaturi!
 
Timp aproximativ de preparare:
40 minute
 
De ce recomand această reţetă:
Este o retete simpla, cu ingrediente naturale. In plus, se bazeaza pe carne de pui care este usoara si gustoasa.
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate. Politica cookies