Retete > Pranz > SNITEL DE PUI CU PIURE
SNITEL DE PUI CU PIURE
SNITEL DE PUI CU PIURE
 
Reţetă publicată de Gabriela Berechet
Galaţi Galati
16.06.2011
 
Număr voturi: 54
 
Ingrediente reţetă:
Pentru piure: 6 cartofi mai marisori, 100 de grame de unt, 250 ml lapte Pentru snitel: 3 bucati piept de pui, 2 oua, faina, ulei pentru prajit
 
Cum se prepară?
Se curata si se taie cartofii cuburi, si se pun sa fiarba in apa. Cat timp fierb cartofii, se bate carnea, apoi se presara cu condimente si piper, apoi, se tavaleste prin faina pe ambele parti, apoi se da prin ouale batute, iar in faina, iar in ou si se pune in tigaia cu uleiul incins. Se prajesc pe ambele parti si se scot pe un platou. Se scurg cartofii, se zdrobesc, se adauga apoi untul pe care il omogenizam ca sa dea o consistenta cremoasa, dupa care se adauga laptele pe care il amestecam bine ca sa dea o consistenta pufoasa. Se pune sare dupa gust. Se serveste pe farfurie, un snitel de pui cu 2-3 linguri de piure. Se poate asezona cu patrunjel verde.
 
Cum se serveşte?
Se poate servi cu salata de varza, de rosii si castraveti sau cu muraturi. Pofta buna !!
 
Timp aproximativ de preparare:
1 ora
 
De ce recomand această reţetă:
Pentru ca imi place f. mult, este gustoasa si hranitoare si este facuta din carne de pui care este mai slaba si este considerata mai sanatoasa.
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate. Politica cookies