Retete > Pranz > Ciorba de perisoare din piept de pui
Ciorba de perisoare din piept de pui
Ciorba de perisoare din piept de pui
 
Reţetă publicată de alina berzantu
Bacău Bacau
16.06.2011
 
Număr voturi: 42
 
Ingrediente reţetă:
Carne tocata din piept de pui - 750g, morcov - 3 buc., ardei - 1buc., bors - 500ml, ceapa - 2buc, orez - 300g, rosie - o bucata, bulion - 100 g, sare, telina - 100g, patrunjel, ardei iute si smantana pentru servire
 
Cum se prepară?
Tehnica prepararii: Ceapa se curata, se spala, se taie si se pune la calit intr-o oala mare. Peste ea se adauga morcovul si telina rasa, ardeiul, rosia si se continua calirea inca 15 min. la foc mic. Se adauga apa cat cuprinde oala. Intre timp, pana da in in clocot se fac perisoarele din carnea tocata, orez (100 g) si sare. Cand lichidul incepe sa dea in clocot se reduce focul la mic si se adauga rand pe rand perisoarele. Se continua fierberea inca 1 ora. Cand perisoarele sunt fierte se adauga orezul (200 g), bulionul, borsul si patrunjelul. Se lasa inca 15 minute la foc.mic.
 
Cum se serveşte?
Se serveste cu ardei iuti si smantana.
 
Timp aproximativ de preparare:
1h
 
De ce recomand această reţetă:
pentru ca este ciorba noastra favorita.
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate. Politica cookies