Retete > Pranz > Musaca de cartofi cu carne de pui
Musaca de cartofi cu carne de pui
Musaca de cartofi cu carne de pui
 
Reţetă publicată de Mariana Loredana Manz
Timiş Timisoara
17.06.2011
 
Număr voturi: 377
 
Ingrediente reţetă:
Ingrediente: - 600 gr carne tocata de pui - 2 linguri ulei - 1 kg cartofi - 100 ml supa de carne sau de legume - 2 cepe - 100 gr ciuperci - 2 oua - cimbru - 2 linguri pasta tomate - 200 gr cascaval - 1 lingura pesmet - sare - piper
 
Cum se prepară?
Mod de preparare: Pasul1. Se spala cartofii si se fierb cu coaja in apa cu sare. Se strecoara cartofii, se curate de coaja si se taie felii subtiri. Pasul 2. Se caleste ceapa toccata in uleiul incins apoi se adauga carnea si ciupercile tocate. Se caleste pana cand scade zeama lasata de ciuperci si de carne. Se lasa la racit apoi se amesteca cu pasta de tomate, cimbru, sare si piper dupa gust. Pasul 3. Se unge o forma termorezistenta cu ulei, se tapeteaza cu pesmet, se pune un strat de felii de cartofi, se adauga jumatate din compozitia de carne, se continua cu un nou strat de cartofi, apoi restul de carne si in final se acopera cu ultimul strat de cartofi. Pasul 4. Se bat ouale cu cascavalul ras si se toarna deasupra musacalei. Se adauga supa in tava si se introduce musacaua in cuptorul incins pentru cca 45-50 de minute.
 
Cum se serveşte?
Se serveste atat calda cat si rece si este ideala alaturi de o salata sau o muratura.
 
Timp aproximativ de preparare:
120
 
De ce recomand această reţetă:
Este foarte gustoasa.
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate. Politica cookies