Retete > Pranz > Pui prajit pe cuscus
Pui prajit pe cuscus
Pui prajit pe cuscus
 
Reţetă publicată de ANDREIA BUTNARU
Suceava Vatra dornei
17.06.2011
 
Număr voturi: 2159
 
Ingrediente reţetă:
2 piepturi de pui dezosate 1 ceapa mica, 2 catei de usturoi 150 ml iaurt 1 lingurita scortiosra 1/2 lingurita chimion macinat ptr. cuscus 1 ardei iute rosu 500ml supa de pui 1/4 lingurita de praf curry , scortisoara si chimion macinat 250 g cuscus 300 gr mazare congelata sare, piper si 1 lingura de ulei
 
Cum se prepară?
Se taie piepturile de pui in cate 2 bucati,Se curata si se toaca marunt ceapa.Se curata si se piseaza usturoiul cu iaurt, scortisoara si chimionul se toarna este carne sise amesteca bine.Se acopera carnea si se lasa 30 min. la frigider Se curata,se spala si se toaca marunt ardeiul iute se da il clocot supa cu praful de curry, scortisoara si chimion. apoi se adauga cuscusul ,amestecand continuu,Se adauga mazarea si ardeiul iute, apoi se fierbe acoperit la foc mic, pana se absoarbe toata zeama.Se amesteca usor cu furculita , apoi se mentine cald. Se sterge marinata de pe carne, apoi se sareaza si se pipereaza ,se prajeste bine carnea in ulei, apoi la foc mediu se prajeste pe fiecare parte cate 4 min.
 
Cum se serveşte?
Se serveste carnea in farfurii preincalzite alaturi de garnitura.
 
Timp aproximativ de preparare:
60 min
 
De ce recomand această reţetă:
pentru ca are un gust deosebit
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.