Retete > Pranz > Pui manastiresc
Pui manastiresc
Pui manastiresc
 
Reţetă publicată de Liliana Fedeles
Botoşani Botosani
17.06.2011
 
Număr voturi: 2577
 
Ingrediente reţetă:
1kg carne de pui 50g unt 2-3 cepe potrivite 2-3 catei de usturoi 250g ciuperci 200g costita afumata 500g smantana 1 pahar de vin alb 2-3 galbenusuri de ou cateva boabe de piper cimbru sare.
 
Cum se prepară?
Se curata, se spala si se taie carnea de pui in bucati mai mici. Se rumenesc bucatile de pui in unt, se scot si se pun deoparte. In untul ramas se caleste ceapa taiata marunt. Cand a devenit sticloasa se stinge cu putina apa sau supa de legume, se pune puiul inapoi, se adauga usturoiul tocat fin, piper, cimbru si se sareaza dupa gust. Se acopera si se lasa la fiert 15-20 min. Se toarna smantana si se mai lasa cateva clocote. Separat de inabuseste in unt costita taiata felii. Se adauga vinul si se fierbe pana cand costita s-a fragezit.Ciupercile trag un clocot. Intr-un vas adanc(preferabil de lut smaltuit), se aseaza in straturi alternative feliile de costita si bucatile de pui. Peste ultimul strat se pun ciupercile , se adauga smatana ramasa de la pui si se pregateste din zeama in care a fiert costita un sos. Se amesteca zeama de la costite cu trei galbenusuri batute si se toarna peste ciuperci. Se da la cuptor pentru 30 min, pana de leaga bine sosul. Pofta buna!
 
Cum se serveşte?
Se serveste calda si cu mamaliguta.
 
Timp aproximativ de preparare:
60min
 
De ce recomand această reţetă:
Aceasta reteta respecta bucataria moldoveneasca si regula ei de baza: totul pentru un gust desavarsit.
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.