Retete > Pranz > Ciorbă rădăuţeană
Ciorbă rădăuţeană
Ciorbă rădăuţeană
 
 
 
Ingrediente reţetă:
1600 g piept de pui dezosat Deliciosul de Vaslui, 200 g ţelină, 200 g păstârnac rădăcini, 150 g morcov, 100 g gogoşari roşii în oţet, 6 ouă (gălbenuşuri), 500 ml smântână, 100 g vegeta, sare, oţet după gust, 70 g făină albă
 
Cum se prepară?
Pieptul şi carnea se fierb separat. Când totul a fiert se scot rădăcinile, se strecoară zeama de la carne peste zeama de la rădăcini şi se adaugă oţet după gust. Separat pregătim într-un vas smântâna, gălbenuşurile, făina şi se încorporează bine adăugând câte puţin oţet (pentru a nu se tăia compoziţia). Când zeama de la rădăcini şi carne clocoteşte, luăm puţină zeamă şi mestecând continuu încorporăm în vasul cu smântână şi ouă. La final turnăm compoziţia în restul de zeamă de la carne şi rădăcini.
 
Cum se serveşte?
Se serveşte caldă, cu ardei iute şi smântână şi oţet (pentru cei care mai doresc).
 
Timp aproximativ de preparare:
60 - 75 min
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.