Retete > Pranz > Pui cu sos alb
Pui cu sos alb
Pui cu sos alb
 
Reţetă publicată de Nicoleta Cristina Corcodel
Constanţa Constanta
17.06.2011
 
Număr voturi: 1421
 
Ingrediente reţetă:
500g piept de pui 1 morcov taiat cubulete 1 praz taiat bucati mari 2 frunze de dafin 5 boabe de piper alb sare 1 l apa 1 lingura de unt 2 linguri de ulei 100 ml smantana 1 lingura de otet 2 linguri de zahar 2-3 linguri de marar tocat piper macinat
 
Cum se prepară?
Intr-un litru de apa cu sare se fierb prazul, morcovul, frunzele de dafin, boabele de piper. Cnad sunt gata zeama strecurata se toarna in alta oala se adauga pieptul de pui feliat si se fierbe la foc mic. Duce ce a firt se scoate carnea si se taie bucatele Se topeste untul intr-o cratita, se adauga uleiul si se bate bine cu telul. Se pune carnea in acest amestec, dupa care se completeaza cu 500 ml din supa si smantana. Se lasa la foc mic 5 minute. Se caramelizeaza zaharul cu otetul intr-o tigaie la foc mic si se adauga putin cate putin in sosul de smantana. Se gusta tot timpul ca sosul sa nu devina prea dulce. Se mai lasa 1-2 minute la foc, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
 
Cum se serveşte?
Se adauga mararul si se serveste imediat.
 
Timp aproximativ de preparare:
50 de minute
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.