Retete > Pranz > Pui la gratar cu orez
Pui la gratar cu orez
Pui la gratar cu orez
 
Reţetă publicată de Ovidia Mariana Ionescu
Bucureşti Bucuresti
17.06.2011
 
Număr voturi: 3748
 
Ingrediente reţetă:
1 piept de pui dezosat 1 kg de spanac 2-3 cepe 250 g orez 1 conserva de rosii in bulion sare, ulei,sos de soia, condimente pui
 
Cum se prepară?
Spanacul se curata si se spala in mai multe ape, se fierbe cca 10 minute, se scoate si se lasa la scurs. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei incins, se adauga orezul spalat si 2 cani de zeama in care a fiert spanacul. Se lasa acoperit pana se inmuaie orezul. Se adauga apoi spanacul maruntit si se mai lasa cateva clocote. Se adauga rosiile scurse si taiate cubulete si se amesteca. Intr-un vas cu putin ulei sau unt se pune compozitia formata si se da la cuptor 10-15 minute. Puiul se teaie dupa preferinte, se da cu condimente de pui si se lasa la macerat in sos de soia 20 min. Se pune apoi puiul pe gratarul incins si se lasa sa se rumeneasca.
 
Cum se serveşte?
Puiul se serveste cu orez cald sau rece, dupa preferinte.
 
Timp aproximativ de preparare:
50 min
 
De ce recomand această reţetă:
Este o reteta usor de preparat si potrivita unui stil de viata sanatos
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.