Retete > Pranz > Aripioare picante cu piure
Aripioare picante cu piure
Aripioare picante cu piure
 
Reţetă publicată de Dorin Aluculesei
Botoşani Botosani
19.06.2011
 
Număr voturi: 5551
 
Ingrediente reţetă:
8-aripioare de pui 50ml.ulei 5 linguri de vin rosu 3 linguri de miere 3 linguri suc de rosii boia de ardei iute sau dulce dupa preferinta piper sare dupa gust piure- 6 cartofi 100 ml.lapte, 50 gr.margarina sau unt dupa preferinta
 
Cum se prepară?
Amestecam intr-un castron vinul cu mierea,sucul de rosii,uleiul,piper,boia de ardei,sare dupa gust.Punem aripioarele la macerat in amestecul creat si lasam la rece in frigider circa 30 de minute. intre timp curatam cartofii,ii spalam, ii taiem in sferturi si ii fierbem 20 de minute in apa usor sarata.intr-un vas separat inclzim putin laptele.Dupa fierbere zdrobim cartofi si ii amestecam cu unutl sau margarina,cu laptele incalzitsi sare dupa gust. Asezam aripioarele intr-un vas termorezistent,le stropim cu putina marinata si le coacem la foc potrivit,pina prind o crusta crocanta ,rumena.
 
Cum se serveşte?
le servim calde cu piure de cartofi si cu muraturi la alegere
 
Timp aproximativ de preparare:
o ora
 
De ce recomand această reţetă:
Este usor de preparat si este super delicioasa!
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.