Retete > Pranz > Rulori din piet de pui umlute cu telina si masline
Rulori din piet de pui umlute cu telina si masline
Rulori din piet de pui umlute cu telina si masline
 
Reţetă publicată de Ioana Manole
Bucureşti Bucuresti
19.06.2011
 
Număr voturi: 5855
 
Ingrediente reţetă:
500 gr piept de pui dezosat,1 telina mijlocie, 1 morcov, 1 ceapa, 200 gr masline rondele,1 pahar vin alb,100 ml suc de rosii, sare, piper.
 
Cum se prepară?
Umplutura: morcovul si telina rase pe razatoarea mica se calesc impreuna cu ceapa tocata marunt si maslinele rondele. Se sting cu 2 lingurite de vin alb.Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Rulourile: Din pietul de pui pregatit ca pentru snitele se formeaza rulourile umplute cu compozitia de mai sus. Rulourile astfel formate se prind cu scobitori pentru a nu se desface. Se aseaza rulourile intr-o tava unsa cu putin ulei si se toarna peste ele sucul de rosii amestecat cu vin alb. Se pune tava la cuptorul incins in prealabil, si se tine la foc potrivit cca 45 min. Optional, peste rulouru se pot pune si cateva masline intregi.
 
Cum se serveşte?
Se servesc cu piure de cartofi si salata verde.
 
Timp aproximativ de preparare:
50 min
 
De ce recomand această reţetă:
Deoarece combinatia de pui cu telina si masline este deosebita.
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.