Retete > Pranz > Sarmalute de pui
Sarmalute de pui
Sarmalute de pui
 
Reţetă publicată de Dante Flori
Hunedoara Lupeni
20.06.2011
 
Număr voturi: 2450
 
Ingrediente reţetă:
50 frunze de vita,700 g carne tocata de pui Deliciosul,150 g orez,1 ceapa mare,50 ml.ulei,100 ml.suc de rosi,sare piper,cimbru.
 
Cum se prepară?
Spalam si oparim frunzele de vita.Tocam ceapa si o punem la calit in ulei,adaugam orezul peste ceapa sa se caleasca si el si condimentam cu sare,piper,cimbru.Amestecam carnea de pui tocata cu aceasta compzitie. Luam cate o frunza de vita ii taiem codita si nervurile punem pe mijlocul frunzei o lingura de compozitie si o impaturim. In cratita in care le fierbem asezam pe fundul ei cateva frunze de vita si asezam sarmalutele in cercuri.Apoi adaugam sucul de rosi si acoperim sarmalutele cu apa clocotita,punem peste ele o farfurie mica sa le tina presate si se fierb la foc minim aproximativ doua ore.
 
Cum se serveşte?
Se servesc cu mamaliguta sau cu paine.
 
Timp aproximativ de preparare:
3 ore
 
De ce recomand această reţetă:
Este o reteta traditionala dar datorita faptului ca este facuta cu pui nu ne creeaza probleme in cazul ca dorim sa ne mentinem silueta.
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.