Retete > Mic dejun > Pastramă de pui
Pastramă de pui
Pastramă de pui
 
Reţetă publicată de Iulia Sandu
Constanţa Constanta
21.06.2011
 
Număr voturi: 231
 
Ingrediente reţetă:
• 2 bucăţi de piept de pui dezosat Deliciosul de Vaslui
• 2 linguri de sare
• 2 frunze de dafin
• 2 linguri de zahăr
• 3 pahare de apă
• 1 linguriţă ienibahar boabe
• 2 linguri de miere
• 2 linguri de ulei de măsline
• 1 lingură sos de soia
• 1 lingură boia de ardei dulce
• 1 linguriţă piper negru măcinat
 
Cum se prepară?
Carnea se va macera în două etape. Prima etapă: 1. Într-un bol se pun zahărul, sarea, foaia de dafin şi ienibaharul. Adăugaţi apă, amestecaţi bine până se dizolvă sarea şi zahărul. 2. Pieptul de pui se spală bine - se pune într-o cratiţă sau casoletă cu capac. Turnaţi marinada şi aveţi grijă să acopere complet carnea. Puneţi capacul şi lăsaţi la frigider pentru 24 de ore. 3. După acest timp, carnea se scoate din marinadă, se spală bine şi se usucă cu un prosop de hârtie. A doua etapă: 4. Se amestecă într-un bol mierea, sosul de soia, uleiul, piperul şi boiaua de ardei roşu. Ungeţi bine pieptul de pui cu amestecul de mai sus şi lăsaţi minim 5 ore - recomandat încă 24 de ore, la frigider. 5. După acest timp se leagă cu aţă de bumbac fiecare piept de pui – fără milă. Se înfăşoară bine pe toată lungimea. 6. Se pune pieptul de pui pe o folie de aluminiu într-o tavă - şi se dă la cuptor, la aproximativ 1800 C. 7. După aproximativ 30 de minute se scoate tava din cuptor şi cu o pensulă se unge bine carnea cu sucul pe care-l lasă. 8. Se pune la loc în cuptor până se rumeneşte frumos. După 60-70 de minute se scoate carnea din cuptor şi se lasă puţin să se răcorească - minim 10 minute. Apoi se scot aţele şi se taie după preferinţă.
 
Cum se serveşte?
Pastrama de pui se poate servi caldă sau rece.
 
Timp aproximativ de preparare:
2 ore
 
De ce recomand această reţetă:
Iulia Sandu recomandă această reţetă deoarece este ideală pentru pachetul copiilor la şcoală sau grădiniţă şi datorită modului de pregătire nu conţine nici un fel de aditivi alimentari.
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.