Retete > Mic dejun > Ruladă de pui
Ruladă de pui
Ruladă de pui
 
Reţetă publicată de maria stanciu
Caraş-Severin Oravita
08.07.2011
 
Număr voturi: 4
 
Ingrediente reţetă:
• 2 bucăţi piept de pui cu os Deliciosul de Vaslui (aproximativ 1,1 kg)
• 2 linguri muştar
• 2 linguri miere
• 2 linguri ulei
• 5 căţei de usturoi
• 1 pahar vin alb
• cimbru, rozmarin
• sare, piper
 
Cum se prepară?
1. Se dezosează carnea, se bate apoi fiecare bucată cu ciocanul de şniţele şi se dă deoparte până se pregăteşte sosul. 2. Se curăţă usturoiul, se pisează şi se amestecă o parte cu mierea, uleiul, muştarul. Adăugăm piper, cimbru, sare şi rozmarin după gust. 3. Se ung apoi bucăţile de carne cu acest sos, se rulează, se leagă cu aţă, se pun într-o tavă şi se dau la cuptor pentru 40 de minute. 4. Se întoarce rulada pe o parte şi pe alta şi se mai stropeşte cu sosul din tavă ca să se pătrundă bine. 5. După ce s-a rumenit, se lasă să se răcească, apoi se desface aţa şi se taie rulada felii.
 
Cum se serveşte?
Se serveşte rece, alături de alte aperitive la micul dejun.
 
Timp aproximativ de preparare:
20 minute
 
De ce recomand această reţetă:
Maria Stanciu recomandă această reţetă pentru că este făcută special pentru nepotul ei, Alexandru.
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.