Retete > Mic dejun > Piept de pui pe pat de salată
Piept de pui pe pat de salată
Piept de pui pe pat de salată
 
Reţetă publicată de Angela Rauta
Buzău Nehoiu
16.06.2011
 
Număr voturi: 80
 
Ingrediente reţetă:
• 250 g piept de pui pentru şniţel Deliciosul de Vaslui
• 1 salată creaţă
• 1/3 de pahar de creson
• 2 linguri ulei
• sare şi piper măcinat

Pentru sosul de salată:
• 2 linguri oţet
• 1 linguriţă de miere
• 2 linguri smântână
• 1 linguriţă muştar din boabe întregi
• 4 linguri ulei
 
Cum se prepară?
1. Se spală şi se scurge salata. Frunzele de salată se rup în bucăţi medii. 2. Se mărunţeşte cresonul. 3. Se spală fileurile de pui, se usucă prin ştergere şi se condimentează cu sare şi piper. Se prăjesc în ulei pe ambele părţi până devin maronii, crocante. Se lasă la răcit pe un prosop de hârtie. 4. Se pregăteşte sosul pentru salată: se amestecă oţetul, mierea, smântâna şi muştarul şi se condimentează cu sare şi piper. Restul de ulei se amestecă abia la sfârşit, pentru ca sarea să se poată dizolva. 5. Se amestecă salata pregătită, se aşează pe un platou şi se toarnă deasupra sosul. Se taie fileurile de pui călduţe în fâşii şi se aşează peste frunzele de salată.
 
Cum se serveşte?
Se serveşte imediat cu pâine neagră.
 
Timp aproximativ de preparare:
30 minute
 
De ce recomand această reţetă:
Angela Răuţă recomandă pieptul de pui pe pat de salată deoarece această combinaţie oferă necesarul de vitamine pentru dimineaţă.
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.