Retete > Mic dejun > Plăcintă cu ficăţei de pui, ouă şi ciuperci
Plăcintă cu ficăţei de pui, ouă şi ciuperci
Plăcintă cu ficăţei de pui, ouă şi ciuperci
 
 
 
Ingrediente reţetă:
Pentru aluat: 250 g făină albă, 125 g unt sau margarină, 1 vârf de cuţit de sare, 3-4 linguri de apă rece.
Pentru umplutură: 500 g ficăţei de pui Deliciosul de Vaslui, 4 linguri ulei, 150 g ciuperci, sare, piper măcinat, făină pentru întindere aluat.
Pentru a acoperi compoziţia: 5 ouă, 100 g brânză topită, 100 ml smântână,1 vârf de cuţit de sare.
 
Cum se prepară?
Se prepară aluatul şi se lasă la frigider până când va fi gata umplutura. Se taie ficăţeii de pui bucăţi, ciupercile la fel şi se undesc cu puţin ulei. Se condimentează după gust. Se lasă la răcit. Într-o formă unsă cu unt se întinde o foaie din aluat. Peste foaie se întinde compoziţia de ciuperci şi ficat. Se freacă brânza topită cu smântâna, ouăle şi sarea şi se toarnă peste compoziţie. Se dă forma la cuptor la 200 C timp de 15 min.
 
Cum se serveşte?
Se serveşte caldă, cu sos de roşii sau sos de ciuperci.
 
Timp aproximativ de preparare:
45 min
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.