Retete > Mic dejun > Şniţel
Şniţel
Şniţel
 
Reţetă publicată de FLORINA SICA
Argeş PITESTI
17.06.2011
 
Număr voturi: 4
 
Ingrediente reţetă:
• 1 tăviţă de piept de pui pentru şniţel Deliciosul de Vaslui (aproximativ 400 g)
• 50 g unt
• 2 ouă
• 20 g făină
• 40 g pesmet
• sare
 
Cum se prepară?
1. Se elimină grăsimea de la fileurile de piept de pui. Într-o tigaie, se pune untul la topit la foc mic. 2. Între timp se bat cele două ouă cu un praf de sare. Se pune făina într-o farfurie adâncă şi se presară un pic de sare deasupra. În altă farfurie se pune pesmetul. 3. Se dau fileurile de piept de pui prin făină, se scutură bine de surplus, apoi se dau prin oul bătut şi în final prin pesmet. Procedăm la fel cu celelalte ingrediente, scurgem bine de surplusul de pesmet şi aşezăm carnea în tigaia cu untul topit. 4. Se ridică un pic focul şi când s-a prăjit pe o parte se întoarce. Se scade din nou focul şi se aşteaptă să se rumenească şi cealaltă parte. 5. Se scoate şniţelul pe o farfurie cu şerveţel absorbant şi se continuă cu restul pieptului de pui. Dacă este necesar se mai adaugă unt.
 
Cum se serveşte?
Se servesc atât reci cât şi fierbinţi.
 
Timp aproximativ de preparare:
50 minute
 
De ce recomand această reţetă:
Florina Sica recomandă a nu se săra carnea de pui pentru această reţetă deoarece i s-a întâmplat să se separe aluatul de carne şi a considerat că aceasta poate fi cauza.
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.