Retete > Mic dejun > Salată de conopidă
Salată de conopidă
Salată de conopidă
 
Reţetă publicată de aneta dudau
Bucureşti Bucuresti
20.06.2011
 
Număr voturi: 3771
 
Ingrediente reţetă:
• 1 piept de pui dezosat Deliciosul de Vaslui (aproximativ 400 g)
• 1 conopidă (aproximativ 1 kg)
• 1 linguriţă muştar
• 250 g iaurt
• 2-3 căţei de usturoi
• 2-3 linguriţe de ulei măsline
• 150 g de smântână
• sare, piper
 
Cum se prepară?
1. Conopida se spală, se desface în bucheţele şi se fierbe în apă cu un vârf de linguriţă de sare. După ce s-a răcorit, se scurge şi se pasează. 2. Se spală pieptul de pui şi se fierbe. După ce s-a răcorit se taie cubuleţe. 3. Se amestecă pieptul de pui, conopida, iaurtul, smântâna, usturoiul pisat şi uleiul. Se adaugă sare şi piper după gust.
 
Cum se serveşte?
Salata de conopidă cu piept de pui se serveşte rece, cu pâine prăjită.
 
Timp aproximativ de preparare:
45 min
 
De ce recomand această reţetă:
Aneta Dudău recomandă această salată deoarece este o sursă de vitamine şi are puţine calorii.
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.