Retete > Cina > deliciu cu piept de pui
deliciu cu piept de pui
deliciu cu piept de pui
 
Reţetă publicată de RALUCA ECATERINA IACOBUS
Bacău BACAU
30.06.2011
 
Număr voturi: 632
 
Ingrediente reţetă:
1 franzela 1 piept pui fara os si piele 2 legaturi spanac proaspat(sau cel inghetat la punga) 200 g cascaval 2 catei usturoi 1 lingurita unt 2 linguri ulei de masline
 
Cum se prepară?
-pieptul de pui se spala,se taie cubulete apoi se pune in tigaia cu 1 lingura ulei masline,e gata cand este rumenit. -spanacul,bine spalat,se rupe cat mai marunt si se opareste cu apa clocotita,apoi se pune in tigaie la calit cu usturoiul si 1 lingura ulei masline;spre final incepem sa adaugam cam 2 polonice din zeama clocotita -franzela se taie cubulete potrivite,cascavalul se rade pe razatoarea mare -intr-un vas yena uns cu unt incepem sa asezam straturi de paine,spanac(lasati-l mai zemos),piept de pui si cascaval ras.alternati cat va permite inaltimea vasului de yena,astfel incat la final sa aveti un strat gros de cascaval.se da la cuptor si se lasa cam 20-25 minute pana cand deasupra prinde o crusta aurie!pofta buna!
 
Cum se serveşte?
se serveste imediat,noi il preferam fara nici o alta garnitura!merge un pahar de vin alb!
 
Timp aproximativ de preparare:
50 min
 
De ce recomand această reţetă:
este o reteta gasita dar imbogatita de mine dupa gusturile familiei,cu pipetul de pui!
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.