Retete > Cina > Piept de pui cu sos de gutui
Piept de pui cu sos de gutui
Piept de pui cu sos de gutui
 
Reţetă publicată de Maria Vasian
Suceava Falticeni
01.07.2011
 
Număr voturi: 157
 
Ingrediente reţetă:
700 -800 gr piept de pui 200 gr costita afumata 500 gr gutui 1 lingura zahar 1 cescuta ulei 600 gr rosii 50 ml supa de pasare sare, piper 1 pahar vin alb coaja de la o lamaiei
 
Cum se prepară?
Se spala pieptul de pui si se inveleste in felii de costita afumata. Apoi se aseaza intr-o tava cu putina apa si ulei si se da la cuptor. Spre final cand carnea este gata, se adauga un pahar de vin alb. Gutuile se curata de cotoare , apoi se pun pe foc cu cateva linguri de ulei pentru cca 15-20 min.Cand s-au inmuiat se adauga zaharul, rosiile decojite, 50ml supa de pasare, coaja rasa de la o lamaie si se lasa la foc mic sa se lege sosul.
 
Cum se serveşte?
In momentul servirii, se taie felii pieptul de pui si se serveste alaturi sosul dulce-acrisor de gutui.
 
Timp aproximativ de preparare:
60 min
 
De ce recomand această reţetă:
Arata bine si este delicioasa!
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.