Retete > Cina > Piept de pui umplut
Piept de pui umplut
Piept de pui umplut
 
Reţetă publicată de Laurentiana-Jenica Nemenco
Bihor ORADEA
19.07.2011
 
Număr voturi: 167
 
Ingrediente reţetă:
1 piept de pui, 6-7 ciuperci, 1 ardei gras sau capia, 2 roşii, 2 fire ceapă verde , 1 morcov 10-15 măsline 100 gr.branză telemea, 3-4 ouă, 1 legătură mică de mărar verde, 50 ml ulei sau 50-60gr unt sare ,piper cimbru după gust
 
Cum se prepară?
-Pieptul de pui se spală,se despică pe lungime apoi se bate puţin cu ciocanul de şniţele , se aşează intr-un castron şi se toarnă peste el baiţ pregătit din : -apă ,sare,piper ,cimbru , il lăsăm in baiţ până pregătim celelalte ingrediente. -Ciupercile ,ceapa,roşiile ,ardeiul şi mărarul le tăiem mărunt, morcovii si brânza le dăm pe răzătoarea cu găuri mari,scoatem sâmburi din măsline şi le tăiem in feliuţe. -Pregătim o tavă sau un vas din yena în care punem puţin ulei sau unt . - Scoaten din baiţ pieptul de pui ,il aşezăm în tavă şi apoi, pune in mijloc compoziţia preparată,ridicăm marginile până se suprapun şi le prindem cu scobitori,turnăm puţină apă in tavă iar apoi ungem pieptul de pui cu ou ,dacă dorim presărăm susan peste pieptul de pui umplut, apoi mai punem puţin unt sau ulei peste el şi introducem tava la cuptorul încins la foc portivit, lăsăm pieptul de pui umplut in cuptor ,până se rumeneşte .
 
Cum se serveşte?
Se poare servi cald cu mămăliguţă şi smântână ,sau rece cu sau fără garnitură .
 
Timp aproximativ de preparare:
50-60 minute
 
De ce recomand această reţetă:
Este foarte gustoasă, -este o mâncare sănătoasă -are un aspect plăcut ,foarte apetisantă.
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.