Retete > Cina > Pui cu cartofi si smantana
Pui cu cartofi si smantana
Pui cu cartofi si smantana
 
Reţetă publicată de Stelian Ciureanu
Vaslui Vaslui
28.07.2011
 
Număr voturi: 118
 
Ingrediente reţetă:
600 gr. piept de pui, 1kg. cartofi, 100 gr. cascaval, 2 cepe rosii, 400 ml smantana, sare, piper, cimbru, ulei, otet.
 
Cum se prepară?
Cartofii se pun la fiert cu coaja, in apa cu sare. Se scot apoi din apa, se lasa la racit si se curata. Pieptul de pui se pune la inabusit in ulei, cu apa, sare si cimbru. Se lasa la foc mic, pana capata o crusta, apoi se pune capacul deasupra. Cascavalul se rade si se amesteca impreuna cu smantana, iar cartofii se taie felii mari si se pun intr-o tava tapetata cu unt. Se intercaleaza pieptul cu cartofii, se acopera cu crema de smantana cu cascaval, se condimenteaza cu frunzulite de cimbru si se introduce la cuptor, la rumenit.
 
Cum se serveşte?
Mancarea se serveste cu salata de ceapa rosie.
 
Timp aproximativ de preparare:
max. 40 de min
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.