Retete > Cina > Pui cu orez
Pui cu orez
Pui cu orez
 
Reţetă publicată de ION DOBRICA
Bucureşti Bucuresti
29.07.2011
 
Număr voturi: 1740
 
Ingrediente reţetă:
400 g piept pui fara os 100 g orez 400 g ciuperci felii (conserva) 250 ml apa sau supa 1 lingura ulei masline 2 catei de usturoi cimbru sare piper patrunjel verde Sos: 1 lingurita otet 1 lingurita zahar 1 lingurita boia dulce 2 linguri ulei masline
 
Cum se prepară?
Pieptul de pui se taie fasii subtiri. Ciupercile se scurg de zeama,iar usturoiul se toaca marunt. Orezul se spala bine. Intr-un bol se amesteca cate putin,piper,sare,cimbru,1 lingura de ulei de masline si usturoiul tocat,in aceastea vom tavali fasiile de pui si le vom lasa la rece 10 minute. Intr-o tavita asezam orezul,peste el turnam supa (apa),iar deasupra asezam feliile de ciuperci si fasiile de pui. Introducem la cuptor pentru 30-35 de minute. In acest timp pregatim sosul,amestecand otetul,zaharul,boiaua dulce si uleiul de masline. Dupa ce puiul cu orez sunt gata,se stropesc cu sosul pregatit si se presara cu patrunjel verde tocat marunt. Pofta buna!
 
Cum se serveşte?
Se serveste cald cu salata de rosii si castraveti.
 
Timp aproximativ de preparare:
45 min
 
De ce recomand această reţetă:
Este simplu de pregatit si poate fi mancata si cu ajutorul betisoarelor chinezesti !
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.