Retete > Cina > Piept de pui cu mar si cimbru la cuptor
Piept de pui cu mar si cimbru la cuptor
Piept de pui cu mar si cimbru la cuptor
 
Reţetă publicată de Natasa Engelse
Constanţa Cernavoda
30.07.2011
 
Număr voturi: 3
 
Ingrediente reţetă:
2buc piept de pui dezosat de 250g fiecare 1 mar golden, ionatan sare, piper, otet balsamic de Modena un sfert de cana,cimbru si crengute de cimbru iarna si vara patrunjel verde 1 legatura. .
 
Cum se prepară?
Se spala si se usuca pieptul de pui cu un servetel de hartie absorbanta, se taie felii subtiri care se bat usor cu ciocanul de snitele. Se punapoi pe un pltou si se presara cu sare, piper si cimbru tocat iarna, iar vara cu patrunjel verde.Se stropeste cu otet balsamic de Modena, se acoperacu folie ssi se da la rece pentru o jumatate de ora pentru ca sa se intrepatrunda aromele. In acest timp se taie marul felii subtiri, se scot samburii si partea lemnoasa. Se incalzeste cuptorul la 190 de grade celsius,se aseaza in tava cuptorului unsa cu ulei sau intr-o tava de tip teflon fara grasime cate o felie de mar, peste ea o bucata de piept de pui si peste oui inca o felie de mar, pana cand se termina totul. Sestropeste inca o data cu otet balsamic si se introduce in cuptor pentru 15, 20 minute.Cand se scoate din cuptor se presara cimbru tocat iarna si patrunjel tocat vara.
 
Cum se serveşte?
Se serveste atat cald cat si rece.
 
Timp aproximativ de preparare:
1 ora
 
De ce recomand această reţetă:
Este foarte usor de executat, gustoasa, cu putine calorii,aromata , usor digerabila si pentru toate varstele.
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.