Retete > Cina > Aripioare de pui cu cartofi la tava
Aripioare de pui cu cartofi la tava
Aripioare de pui cu cartofi la tava
 
Reţetă publicată de mihaela uglea
Vrancea Tulnici
09.08.2011
 
Număr voturi: 69
 
Ingrediente reţetă:
aripioare pui cartofi mujdei usturoi 50 - 100 ml vin alb demisec maghiran sare untura sau ulei
 
Cum se prepară?
Mai intai curatam cartofii, ii spalam si ii taiem rondele cu grosime de circa 0.5 cm. Intr-o tava mai adanca punem cele 3 linguri untura (sau circa 150 ml ulei), asezam peste cartofii taiati (cartofi puteti pune mai multi sau mai putin decat e scris in reteta, in functie de marimea tavii folosite si a cantitatii de aripioare folosite). Facem din 3 catei de usturoi un mujdei simplu (usturoiul pisat impreuna cu 1 lingurita rasa sare, frecam cu putin ulei pana spumeaza apoi adaugam apa circa 100 ml). Aripioarele le curatam, spalam si apoi le condimentam cu sare din abundenta. Le asezam si pe ele in tava deasupra cartofilor. Presaram carnea cu maghiran, turnam peste 50 ml vin alb demisec (daca tava e mai mare puteti pune 100 ml vin), cu 5-6 linguri mujdei stropim carnea mai punem circa 200 ml apa peste carne si cartofi, acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptorul preincalzit. O lasam la copt circa 20 minute acoperita cu folie, dupa care luam folia si lasam mai departe la copt pana carnita se rumeneste frumos impreuna cu cartofii.
 
Cum se serveşte?
Se poate servi cu un surplus de mujdei.
 
Timp aproximativ de preparare:
35 minute
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.