Retete > Cina > Tigaie de pui
Tigaie de pui
Tigaie de pui
 
Reţetă publicată de Razvan Bogdan Roman
Sibiu Sibiu
10.08.2011
 
Număr voturi: 93
 
Ingrediente reţetă:
5-600gr. Carne de pui (piept sau pulpe dezosate şi depielitate) 1-2 Cepe 4 Ardei graşi (2 verzi 2 roşii) 2-3 grăunţi de usturoi 2cm. Ghimbir ras O lingură mare de pastă de tomate sau 3-4 linguri de suc de roşii 50ml. Vin alb 2-3 linguri de Ulei de măsline (sau de floarea soarelui) Sare, piper, măghiran şi o linguriţă de boia de ardei dulce
 
Cum se prepară?
Pentru început spălăm şi curăţăm carnea şi legumele. Tăiem ceapa fin iar ardeiul în fâşii mai mari. Încingem uleiul şi călim uşor ceapa (până devine sticloasă) şi adăugăm bucăţile de pui. După ce s-au rumenit puţin, adăugăm şi ardeiul şi amestecăm. Peste 2-3 minute, turnăm vinul, sucul de roşii şi boiaua de ardei. Lăsăm câteva minute cu capacul pus. Luăm capacul, potrivim de sare şi piper, adăugăm măghiranul mărunţit şi ghimbirul ras. Mai ţinem pe foc puternic până scade. Oprim focul şi adăugăm usturoiul mărunţit. Cam atât !
 
Cum se serveşte?
Se serveste cald/fierbinte
 
Timp aproximativ de preparare:
30
 
De ce recomand această reţetă:
Este speciala in primul rand datorita gustului. Al doi-lea lucru care o face speciala este usurinta de preparare iar al trei-lea este complexitatea redusa
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.