Retete > Cina > Snitel sin piet de pui cu cartofi gratinati
Snitel sin piet de pui cu cartofi gratinati
Snitel sin piet de pui cu cartofi gratinati
 
Reţetă publicată de raluca vaman
Prahova Ploiesti
25.08.2011
 
Număr voturi: 68
 
Ingrediente reţetă:
Ingrediente snitele: 2 bucati piet de pui 4 oua faina pesmet sare piper Ingrediente cartofi gratinati: 1 kg cartofi 200 g cascaval 200 g telemea unt 100 ml smantana 2 ou sare piper piper
 
Cum se prepară?
Snitele din piet de pui: Pieptul de pui dezosat se va portina dupa dorinta in bucati mai mari sau mai mici dupa care se vor bate pe fiecare parte. Intr-o farfurie batem bine ouale cu putina sare. Carnea pregatita pt snitele asa cum am descris mai sus, se da prin faina, apoi prin ou si in final prin pesmet, dupa care se pune la prajit in ulei incins. Se prajeste pe ambele parti, apoi se scoate pe un servet absorbant de hartie. Cartofi gratinati: Cartofi se spalasi se pun la fier in coaja iar cand sunt gata ii curatati si ii taiati felii medii. Ungeti o tava cu unt si asezati un strat de cartofi pe care ii acoperiti-i cu 100 grame cascaval taiat felii sau ras, si 100 grame din branza (rasa). Puneti inca un strat de cartofi si repetati actiunea precedenta, turnati pe deasupra smantana amestecata cu ouale batute si radeti cascaval. Se va pune la cuptor cca 25 minute pana capata o nuanta aurie.
 
Cum se serveşte?
Se vor aseza pe o farfurie cate 3-4 snitele si o portie de cartofi gratinati, iar pe post de ganitura vom avea salata de cruditati
 
Timp aproximativ de preparare:
100 minute
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate. Politica cookies