Retete > Cina > Piept de pui mediteranean
Piept de pui mediteranean
Piept de pui mediteranean
 
Reţetă publicată de angela carmen bors
Vrancea Focsani
16.06.2011
 
Număr voturi: 17
 
Ingrediente reţetă:
1.piept de pui dezosat 300 de grame 2.cascaval ras 200 de grame 3.un ou 4.smântănă 50 de grame 5.pesmet fin 100 de grame 6.legume la alegere:o vânătă,un dovlecel,2 ciuperci ardei gras rosu și verde 7.ulei de măsline 50 ml 8.cimbru și busuioc
 
Cum se prepară?
Pieptul de pui se crestează astfel încît să se formeze un buzunar.Cașcavalul ras se amestecă cu oul și smântîna pînă se formează o pastă.Se umplu ,,buzunarele,,create cu această pastă,apoi pieptul de pui se tăvălește prin pesmet în prealabil amestecat cu cimbru și busuioc tocat mărunt.Într/un vas yena se toarnă uleiul de măsline,se pune pieptul de pui.Vasul este ținut la cuptor la 200 de grade cca 25 de minute pînă carnea capătă o crustă. Vînăta și dovlecelul tăiate rondele se gratinează într/o tigaie căteva minute.Ciupercile întregi și ardeii tăiați fășii subțiri se gratinează la foc iute.
 
Cum se serveşte?
Pipetul de pui alături de legumele gratinate se servește cald alături de un vin alb sec.Este excelent și rece însoțit de un serios mujdei de usturoi
 
Timp aproximativ de preparare:
35 de minute
 
De ce recomand această reţetă:
Are puține calorii,este aspectuoasa și sănătoasă.Prepararea nu durează mult.
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.