Retete > Cina > Turnul Eifell din copanele de pui
Turnul Eifell din copanele de pui
Turnul Eifell din copanele de pui
 
Reţetă publicată de CRISTIAN CHISU
Mureş TARGU MURES
17.06.2011
 
Număr voturi: 9
 
Ingrediente reţetă:
Copanele de pui 500 de gr - 1 kg
Condimente pui
200 gr de unt
150 ml de ulei
foi de dafin
1 salata verde.
Cascaval file de la Hochland
Mar taiat feliute
un paharut de vin alb demi dulce
cateva visine din visinata
 
Cum se prepară?
Se curata pulpele si se spala atent dupa care uscam folosind servetele. intr-o tigaie lasam la incins unt apoi asezam copanelele pana se prajesc uniform. Dupa 10 minute le scoatem. Tapam un vas de yena cu unt si punem cateva linguri de ulei si asezam frumos copanelele. Presaram condimente (pentru pui, dar putem pune si curry ori busuioc) si cateva foi de dafin. Lasam la foc potrivit in cuptor vreme de 30 de minute. Din cand in cand stropim cu vin alb si lasam sa se coaca in suc propriu. Scoatem copanelele si le potrivim pe farfurie pe un pat din foi de salata verde, in forma de turn cate trei copanele si punem o feliuta de cascaval sa se topeasca. Deasupra asezam o visina.
 
Cum se serveşte?
Se serveste langa un pahar de vin alb demi dulce.
 
Timp aproximativ de preparare:
maxim 1 h
 
De ce recomand această reţetă:
Este exotica dulce si apetisanta de te lingi pe degetele
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate. Politica cookies