Retete > Preparate festive > Pui cu portocale si ananas
Pui cu portocale si ananas
Pui cu portocale si ananas
 
Reţetă publicată de Oana Placinta
Suceava Suceava
23.06.2011
 
Număr voturi: 620
 
Ingrediente reţetă:
1 pui de 2kg 2 portocale 1 compot de ananas 1 lingurita scortisoara 4 linguri ulei de masline 1 lingurita boia iute sare, piper
 
Cum se prepară?
Se spala puiul bine. Se prepara o marinata din sucul si pulpa de la o portocala, uleiul de masline, scortisoara, boia, jumatate din sucul de ananas, sare si piper, dupa gust.Se unge puiul foarte bine in interior si pe exterior. Se asaza puiul intr-o tava, se umple cu portocala ramasa taiata in patru si cu ananas din compot. Se acopera cu folie si se lasa la rece patru ore sau peste noapte. Puiul astfel marinat se da la cuptor, la foc mic, o ora si jumatate, pana se rumeneste bine.
 
Cum se serveşte?
Se serveste cu felii de portocale si de ananas, trase in unt si condimentate cu boia iute.
 
Timp aproximativ de preparare:
130 minute
 
De ce recomand această reţetă:
Se prepara foarte usor si este foarte delicioasa.
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.