Retete > Preparate festive > Ciuperci umplute cu piept de pui
Ciuperci umplute cu piept de pui
Ciuperci umplute cu piept de pui
 
Reţetă publicată de Ecaterina Pintilie
Vaslui Bârlad
12.06.2011
 
Număr voturi: 343
 
Ingrediente reţetă:
600 grame ciuperci proaspete, mari; 1 ceapă potrivită; o jumatate dintr-un ardei gras roşu; 200 grame piept de pui; 1 ou; o ceşcuţă cu ulei, o ceşcuţă cu apă, cimbru, sare şi piper, după gust. Caşcaval sau smântână pentru ornat.
 
Cum se prepară?
Se curăţă ciupercile de pieliţă şi se îndepartează picioruşele, după care se spală şi se pun într-un castron cu apă călduţă şi puţin oţet pentru a nu oxida. Pieptul de pui, picioruşele de la ciuperci, ardeiul gras şi ceapa se taie mărunt. Ceapa se căleşte în ulei pâna devine aurie. Se adaugă apa şi apoi pieptul de pui, condimentele, ardeiul gras şi picioruşele de la ciuperci. Se călesc la foc potrivit timp de 10 minute şi apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit se adaugă oul şi se amestecă. Se umple fiecare ciupercuţă cu compoziţie şi se aşează într-o tavă. Se rade puţin cascaval şi se dă la cuptor pentru 30 de minute.
 
Cum se serveşte?
Se servesc calde.
 
Timp aproximativ de preparare:
60 minute
 
De ce recomand această reţetă:
Este uşor de pregătit, este gustoasă, a plăcut întotdeauna celor invitaţi la masă, cu diferite ocazii.
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.